vzw Blij Leven

Onze wijnverkoop-actie voor 2023 is afgelopen.

Pouilly Fumé, Les Moulins à Vent

Een levendige en frisse wijn. Heel aromatisch. Zeer expressief en breed van smaak. Een lange en intense finale met die typische “vuursteensmaak”. Een prachtig ontwikkelde en complexe wijn om nog jaren van te genieten.

 16,00

Categorie:

Pouilly Fumé, Les Moulins à Vent

 

Land: Frankrijk

Appellatie/Regio: AOP Pouilly Fumé / Loire

Type: Witte wijn

Druiven: 100% Sauvignon Blanc

Er is slechts één druivensoort toegestaan voor deze wijn, de Sauvignon Blanc. De smaaktypering “fumé” is niet het gevolg van de wijnbereiding of toevoeging van bepaalde producten maar puur een kwestie van “terroir” in combinatie met de druivensoort. De kleiachtige bovenlaag doorspekt met vuursteen op een mergelachtige ondergrond met fossielresten, geeft deze wijn een speciale geur en smaak, die men niet aantreft bij sauvignon wijnen uit een andere streek.

Wijngaard: In 1948 stichtte een handvol wijnboeren samen de Caves de Pouilly sur Loire. Op een terrasachtige wijngaard van 6 hectaren op de aangeslibde oevers van de Loire, groeien de druiven voor deze prachtige en zeer geslaagde Pouilly- Fumé.

Smaakstijl: Een levendige en frisse wijn. Heel aromatisch. Zeer expressief en breed van smaak. Een lange en intense finale met die typische “vuursteensmaak”. Een prachtig ontwikkelde en complexe wijn om nog jaren van te genieten.

Gastronomie: Aperitief / zeevruchten / rauwkost / voorgerechten / slaatjes met spek en geitenkaas.

Bewaren: 2 – 5 jaar