vzw Blij Leven

Onze wijnverkoop-actie voor 2023 is afgelopen.

Petit Chablis, Domaine de Chaumes

Fris en levendig met overwegend een minerale toets. Ideaal als aperitief, bij oesters, gegrilde vis. Jong op z’n best.

 16,50

Categorie:

Domaine des Chaumes

 

Land: Frankrijk

Appellatie/Regio: Chablis, Bourgogne

Type: Witte wijn

Druiven: 100% Chardonnay

Domaine des Chaumes ligt in Maligny, op de rechteroever van de Serein, niet ver van Auxerre, op enkele kilometers van Chablis. Het familiedomein heeft 11 hectare aan wijngaarden.

Sinds 2021 krijgen al hun wijnen het HVE certificaat (Haute Valeur
Environnementale) : hoge milieuwaarde, duurzame wijnbouw met respect voor
natuur en mens.

In de wijngaarden staat alleen Chardonnay voor Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru en Chablis Grand Cru. De bodem is kalkrijk met marine fossielen.

Hun wijnen

Petit Chablis: Fris en levendig met overwegend een minerale toets. Ideaal als aperitief, bij oesters, gegrilde vis. Jong op z’n best.

Chablis: Meer bloemig en voller van smaak. Kan nog altijd als aperitief, maar ook bij zeevruchten, warme en koude vis, gevogelte, wit vlees met saus. Na 3 – 4 jaar op z’n best.

Chablis Premier Cru Vaillons: Complexe en genereuze wijn. Veel mineralen en bloemig. Expressie van Chablis terroir. Rondeur gecombineerd met mooie zuren. Na 3 – 4 jaar op z’n best

Chablis Premier Cru Fourchaume: De meest bekende premier cru. Subtiel evenwicht tussen finesse en mineraliteit. Zacht en levendig. Deze kwaliteiten komen het best tot z’n recht na enkele jaren rijping. Deze premier crus zijn ideaal bij een feestelijke maaltijd met warme oesters, vis in de saus, Bresse kip….