vzw Blij Leven

Onze wijnverkoop-actie voor 2023 is afgelopen.

Domaine Lalaurie, T’Wines Rosé

Een frisse en fruitige rosé. Ideaal bij het aperitief, koude schotel, salades, tapas, charcuterie, …

 6,75

Categorie:

Domaine Lalaurie, Alliance Rosé

 

Land: Frankrijk

Regio / Appellatie: IGP Côteaux de Narbonne

Type: Rosé wijn

Druiven: Grenache / Cinsault / Syrah

Wijndomein: Domaine Lalaurie is een familiebedrijf in de Languedoc. Sinds 2007 deed de 10e generatie zijn intrede op het domein : de tweelingzussen Camille en Andrey. Deze twee heel verschillende maar complementaire dames brengen met hun kennis en energie een vrouwelijke toets op het domein en zetten zo het levenswerk van hun ouders, Jean – Charles en Cathérine, verder. Camille is oenologe en past de nieuwste vinificatie technieken toe en wil zo de kwaliteit van hun wijn naar een nog hoger niveau brengen. Audrey levert haar bijdrage op het commerciële vlak en de marketing van het domein.

Het 52 hectare grote wijndomein heeft zeer verschillende bodemtypes en oriëntaties die allen beplant zijn met de meest geschikte druivensoorten. Hellingen of plateaus, westelijk of zuidelijk georiënteerd, kalkrijk of rotsachtig, het is er allemaal op dit domein en werd zorgvuldig beplant met de meest geschikte druivensoort per situatie.

Vinificatie: Deze rosé is gemaakt volgens de saignée methode : alleen het sap van de geoogste druiven wordt gebruikt. Doordat de schillen van de druiven niet in contact kwamen met het sap krijgt je een lichtkleurige rosé. Daarna volgt een koude behandeling gedurende 24 uren alvorens de gisting van 18 à 21 dagen op lage temperatuur (16°C) kan beginnen.

Smaakstijl: Een frisse en fruitige rosé.

Gastronomie: Aperitief, koude schotel, salades, tapas, charcuterie

Bewaren: Bij voorkeur jong drinken